„Bun venit la Chippendales” este un serial difuzat pe Disney+ începând cu 11 ianuarie și pe care, înainte de a-l promova, am avut ocazia să-l văd în avanpremieră, cum e și normal.
Întrucât nu era disponibil nicăieri, a trebuit să îmi fac un cont pe o platformă specială, unde l-am vizionat cu numele meu pe fundal. Am fost atât de captivat de serial, încât am văzut patru episoade într-o singură zi, iar pe ultimul l-am păstrat pentru seară, cu un sentiment de părere de rău că se va încheia. Curios de final, am pornit și ultimul episod, iar când acesta s-a sfârșit, am rămas cu o dezamăgire cruntă deoarece mi se părea că nu are final. Aveam să aflu că, de fapt, sunt 8 episoade, așa că abia aștept să termin serialul ce este disponibil acum integral pe Disney+ și să aflu deznodământul.
Nu vreau să fac spoilere, vă las să descoperiți singuri de câte lucruri este capabil un om, în aparență blând și respectuos, pentru a-și putea trăi visul de-o viață. O să vă spun, însă, ce m-a provocat încă de la început: faptul că am regăsit multe elemente din viața mea profesională de zi cu zi. Și aici mă refer la faptul că mă trezesc deseori întrebându-mă care este povestea din spatele mașinii de lux pe care o conduce băiatul care abia a terminat liceul și care nu pare să aibă vreun serviciu, a casei opulente în care își duce traiul X sau Y, pe care îl vezi tot timpul pe la terase prin oraș, pierzând vremea. Care este, de fapt, povestea adevărată, dar întunecată din spatele acestui exterior ce mă face să mă îndoiesc uneori de legitimitatea și corectitudinea lucrurilor.
Revenind la seria de care vă povesteam, visul de preamărire, urmat fără scrupule, stă la baza ei. Este mai mult decât povestea celebrului club de dansatori, este un serial despre libertatea la care oferea acces femeilor în vremuri în care acest lucru era, uneori, îngrădit, este despre discriminare, lupte intestine în parteneriatul de business, dorința virulentă de a-și depăși condiția, libertatea sexuală și creativă și, peste toate acestea, dorința fondatorului Steve Benerjee de a-și îndeplini visul cu orice preț, chiar și cu cel al vieții semenilor lui, numai după regulile și dorințele sale, scoțând în evidență faptul că există o latură întunecată a oricărui vis! Aspirațiile pot fi învăluite în dramă și pot avea un preț mult prea mare de plătit. Când auzi denumirea trupei de dansatori, te gândești doar la bărbați frumoși, cuceritori, cu pantaloni negri, strâmți, goi de la talie în sus, manșete și papioane, coafați și aranjați, etalând zâmbete strălucitoare, pentru a fi pe placul femeilor. Este prima trupă care, în anii ‘80, se adresa exclusiv delectării acestora, însă, dincolo de această poleială ce aducea mulți bani fondatorului Steve Benerjee se ascundeau: lăcomie, putere, intrigi și, în cele din urmă, crime.
Deși am fost o “pradă sigură” ca și spectator, eu prin prisma meseriei mele fiind pasionat de acest stil de seriale și filme, true crime stories, și văzând de-a lungul activității mele multe visuri frânte ale oamenilor care nu au știut să gestioneze corect situațiile în fața cărora viața i-a pus, vă pot spune că este un serial pentru toate gusturile, pentru că are de toate: pe lângă suspans, aduce și o parte din atmosfera acelor vremuri, cea a anilor 80, ce face ca totul să fie strălucitor, accentul cade pe ceea ce însemna luxul la acea vreme: mașini mișto, costume frumoase, opulență, bărbați bine, femei libere și dornice de a-și manifesta sexualitatea, stil flamboiant și vile luxoase. Acesta este cadrul în care este plasată acțiunea în „Bun venit la Chippendales”, care te duce către ideea că ceea ce strălucea în față era în disonanță cu ceea ce se petrecea dincolo de acest show: crime, provocări, vicii, frustrări, drame și un vis american împlinit, trăit și năruit.
Serialul a fost atât de fain, încât vă pot asigură că o să vă placă, iar Disney+ e o platformă cu multe alte filme faine, iar faptul că are și documentarele National Geographic o face favorita mea încă de când mi-am instalat-o.
Lasă un răspuns