În funcție de norocul pe care îl ai și de izolarea fonică a pereților unității de cazare, somnul îți poate fi perturbat de următoarele activități ale colocatarilor.
1.Sforăitul
Poți avea ghinionul ca persoana care doarme perete în perete cu tine să fie una care sforăie atât de tare încât vibrațiile să treacă cu ușurință prin zidul de cărămidă și să nu te lase să dormi. Dacă peretele e din rigips, noaptea albă e garantată.
Partea proastă în acest caz e că, deși sforăitul se oprește, vei sta atent să auzi când reîncepe, lucru care nu te va lăsa să adormi.
Cauze: datele științifice indică o legătură directă între sforăit și surplusul de greutate, fumat, oboseală, unele boli de inimă etc. Datele culese din popor indică faptul că sforăitul poate apărea mai ales în cazul bărbaților atunci când dorm cu fața în sus, iar testiculele le atârnă acoperindu-le anusul și anulând astfel tirajul.
Soluția ar fi ca, a doua zi, să identifici persoana și să-i recomanzi să doarmă pe o parte. Glumița cu tirajul se poate face pentru o relaționare mai bună, dar numai dacă persoana e bărbat, în cazul unei femei fiind mai delicat pentru că s-ar putea simți jignită.
2.Sexul
Sunetele provenite din acest tip de activitate vor putea fi confundate ușor, la început, cu lovirile sau alte violențe, iar primul instinct va fi să sunați la 112. Abia după ce veți asculta cu mai multă atenție vă veți da seama că nu o bate.
Acest tip de sunete apare întotdeauna înaintea sforăitului.
Cauze: în majoritatea cazurilor, aceste sunete sunt produse de o femeie care își dorește să scape mai repede și să se poată băga la somn, mai ales că știe că va adormi greu din cauza partenerului obez care va adormi cu testiculele atârnându-i pe cur. In rare cazuri sunetele sunt reale, ele fiind de cele mai multe ori oferite drept recompensă celui care a achitat sejurul.
Activitatea poate fi confundată cu alergatul în șlapi transpirați sau cu mâncatul pepenilor de Dăbuleni în goană.
3.Mutatul mobilei
Pentru acest tip de activitate nu am găsit încă nicio explicație logică, dar știu că zgomotele apar după două dimineața. Din motive nedescoperite încă de cercetătorii englezi, unul dintre cei doi parteneri vine cu ideea de a redecora încăperea. Astfel, se vor auzi sunete de dulap târât pe parchet, mese răsturnate, șifoniere mutate pe role dintr-un colț în altul etc. Zgomotele vor dispărea la fel de brusc cum au apărut.
La acest tip de activitate, sunetele sunt propagate direct prin structura de rezistență a clădirii, astfel că nu contează deloc izolarea fonică a pereților.
4.Sărituri de copil pe plafon
Avantajul acestui tip de zgomote este că apare de cele mai multe ori ziua și, spre deosebire de sforăit, mutat de mobilă și sex, care pot veni la pachet, săriturile copiilor elimină celelalte activități.
5.Plescăit de șlap ieftin
Apare de obicei când proprietarul umblă prin cameră în șlapi și are tălpile transpirate. Poate fi ușor confundat cu activitatea de la punctul 2, cu diferența că nu e însoțit de țipete și că au costat doar 18 lei.
iulie 25, 2021 at 8:04 am
De departe cel mai interesant e no. 2. Afli dupa cativa ani de la amici ca: p-asta mare l-am procreat/conceput la Marea Neagra, pe Ionel la Marea Ionica si pe Mariuca la Marea Marmara.