Deputatul Petre Florin Manole povestește într-o postare pe Facebook de azi dimineață că se află la Secția 1 Poliție de unde o rudă de-ale sale l-a sunat să-i spună că este lovită și amenințată de trei indivizi și că polițiștii asistă pasivi.

 

Nu ne spune în ce calitate s-a deplasat dumnealui acolo, dar putem trage concluzia că s-a dus pentru a-și susține ruda moral, în niciun caz ca să intervină în vreun fel folosindu-se de funcția sa. Mi-l și închipui pe domnul deputat cum a plecat dumnealui înspre secția de Poliție, la fel ca cei trei motani din desenele cu Tom și Jerry când au fost chemați în sprijin de Tom pentru a-l captura pe Jerry.

 

Dar ce să vezi…ajuns la secția de poliție, deputatul are parte de același tratament din partea celor trei recalcitranți. Este înjurat și amenințat de către cei trei viitori grațiați.

 

Se plânge domnul deputat că în secția de poliție sunt camere video, dar înregistrează doar video, nu și audio, iar asta l-ar aduce în imposibilitatea de a aduce probe în formularea unei eventuale plângeri împotriva scandalagiilor.

Pfff…asta m-a amuzat tare.

În primul rând, adresarea de amenințări, nefiind o faptă prevăzută foarte drastic la noi, ar intra în mod clar sub incidența unei amnistii sau grațieri, deci nu văd pentru ce le-ar mai face plângere, atâta timp cât exact partidul din care face parte susține cu tărie necesitatea unei ordonanțe proivind amnistia și grațierea.

 

În al doilea rând, nu am uitat un filmuleț distribuit masiv de același partid în care ni se explica cum, din cauza înregistrărilor de pe camerele de filmare, orice om ar putea fi „țapu fără vină”, simplu fapt că ar trece pe sub camere făcând posibil ca „poliția incompetentă” să identifice greșit autorul. Adică e posibil să intre în secția de poliție un om care doar vrea să pună o întrebare despre un indicator rutier. Și apoi…hop…”poliția incompetentă” să-l înhațe, crezând că el este cel care a adresat injurii și amenințări.

 

În final ne liniștește domnul deputat, ceea ce ne bucură, spunând că dumnealui nu-i este frică, dar ce ar putea face alții mai vulnerabili, în situația asta.

Hai cu amnistia, hai cu grațierea!