Gogu se întorcea obosit de la schimbul doi și abia aștepta să ajungă acasă. Își conducea mașina pe banda unu și se apropia de un semafor. A văzut că s-a făcut galben, dar a accelerat, mai ales că în dreptul lui, pe banda doi, era o altă mașină al cărei șofer făcuse același lucru. Ambele mașini au trecut simultan, ambele pe roșu.

Lui Gogu nu i se părea nimic grav, mai ales că nu era prima dată când făcea asta.Doar că, de data asta, a observat din spate niște girofaruri ale unei mașini de poliție care l-a ajuns din urmă, l-a depășit pentru a opri și prima masină, apoi l-a oprit și pe Gogu.

Un polițist s-a dus la prima mașină și vorbea cu șoferul acesteia, în timp ce Gogu îl urmărea cu emoții, gândindu-se ce va face dacă va rămâne fără permisul de conducere.A răsuflat ușurat când a văzut că polițistul l-a salutat respectuos pe primul șofer, iar acesta a demarat în trombă.”Hiu, ce noroc, se pare că doar ne avertizează să conducem mai atent” și-a spus Gogu, iar apoi a deschis geamul portierei așteptându-l pe polițistul care urma să ajungă la el și să-i spună că a trecut pe roșu.

-Bună seara, sunt agent Y, vă rog să-mi prezentați documentele dumneavoastră!Gogu i-a înmânat documentele, iar apoi polițistul i-a spus că va rămâne fără permis pentru 30 de zile.

-Și mașina din față?? A întrebat Gogu uimit. Pe șoferul celălalt cum de l-ați lăsat să plece?Polițistul s-a uitat la el și a început să râdă.

-Tu știi cine era în mașina aia?

-Nu știu, dar ce contează cine era?

-În mașina aia era numărul 1 mondial, un om la care tu nu-i ajungi nici la degetul mic. Ia zi, bă, ciurli burli, ce ai făcut tu pentru omenirea asta de te-ai găsit să vorbești de omul ăla? Nu ți-e rușine, te-ai găsit să comentezi tu? Trebuie să te mai naști o dată ca să comentezi tu despre omul ăla! Când o să realizezi tu ce a realizat omul ăla, atunci să deschizi gura!