După postarea de ieri, cea în care am scris despre întâmplarea cu bărbatul care îi aplica corecții concubinei și apoi a scos un briceag la noi, au apărut fel de fel de profesioniști care mi-au explicat în comentarii cum ar trebui să-mi fie rușine că lucrez la SAS, dar am ales să sun la 112 în loc să-l imobilizez eu, cu mâinile goale, pe cuțitar.
Nu aș scrie acest text, dar mi-e că sunt unii care ar putea lua de bune comentariile (deloc puține) ale acestor „cichi ceni” de tastatură. Mai ales că unii dintre ei, precum cel care a postat comentariul de mai jos, e fost ofițer de poliție, pensionat și devenit între timp un mic Rambo.


Așadar, dacă vreodată cineva scoate un cuțit la tine, ai de făcut un singur lucru: FUGI, frățică!!
Uită rapid de filmele cu Van Damme, uită de tehnicile de auto-apărare pe care le știi și…fugi! Fuga e cea mai sănătoasă metodă de apărare în acest caz. Cu riscul să râdă vreun cichi cean d-ăsta de tine apoi, fugi. Fugi și rămâi viu!
Desigur, pot fi situații în care, din anumite cauze (lipsa spațiului, timpul etc) fuga nu e opțiune. De exemplu dacă ești într-o încăpere la etajul nouă, îți rămâne varianta de a lupta cu agresorul, șansele de a rămâne în viață fiind mici, dar totuși mai mari decât dacă ai sări pe geam. Și atunci, încearcă să te folosești de orice obiect existent și care ți-ar putea fi de folos.
Orice profesionist care te va învăța tehnici de apărare împotriva cuțitului îți va spune că fuga e prima de luat în calcul, iar celelalte le folosești doar când nu ai cum scăpa prin fugă.
Totuși, dragă „cichi cean”, trebuie să știi că loviturile de cuțit au traiectorii haotice, greu de anticipat. Adică ce înveți tu prin sală, s-ar putea să nu semene cu ce se întâmplă pe stradă, iar ce vezi în filme, cu siguranță nu are nicio legătură cu realitatea.

Un alt coleg Rambo


Așa că, bruslilor internauți, dacă ieri aș fi ales să încerc să-l imobilizez pe acel om, eu cu mâinile goale, nefiind atacat de acesta, iar în cazul unui atac, având suficientă distanță să pot fugi, nu aș fi fost temerar, aș fi fost incredibil de prost. Iar dacă făceam asta și muream, nu aș fi murit ca un erou, ci ca un imbecil care s-a uitat la prea multe filme.

P.S. bărbatul și femeia s-au împacat, semn că dragostea învinge tot. 🤣