Ceea ce veți citi mai departe reprezintă o utopie, dar sunt convins că dacă așa ceva s-ar fi întâmplat, lucrurile ar fi stat așa cum vor fi descrise în rândurile următoare.

Ipoteză:
O pandemie lovește omenirea, iar oamenii de știință se zbat să conceapă un vaccin, ceea ce și reușesc într-un timp foarte scurt. Din păcate, vaccinul are prețul de 10000€/doză astfel că la el au acces doar oamenii cu mulți bani.

Pentru ca țara să poată fi guvernată în continuare, politicienii au asigurată doza de vaccin gratuit și vor fi vaccinați primii.
Apar revolte în care oamenii își arată indignarea în legătură cu prețul vaccinului și cu faptul că politicienii se vaccinează primii și gratuit.
Petiții cu zeci de mii de semnături circulă pe net pentru a atrage atenția că oamenii de rând trebuie să fie tratați egal și să aibă acces la vaccin.
Una dintre petiții are titlul „Noi vrem să ne vaccinăm!”
După ceva timp, umblă zvonul că vaccinul se poate găsi pe piața neagră cu doar 50€/doză, dar pentru a-l găsi ai nevoie de cineva care „are pe cineva”.
Întrebarea care circulă cel mai des e „n-ai pe cineva la vaccinare?”. 
Dacă guvernul ar distribui vaccinul în felul ăsta,  lăsând impresia oamenilor că au ajuns să se vaccineze „având pe cineva” și cu o reducere de 9950€, procentul oamenilor care s-ar vaccina ar fi considerabil mai mare decât cel actual, din situația reală, în care vaccinul e gratis și disponibil oricui.

Din fericire, vaccinul este gratuit și va putea fi făcut de oricine, fără „să aibă pe cineva”, dar ăsta e deja unul dintre lucrurile care îi fac pe mulți dintre români să creadă că sunt interese mari la mijloc.
Nu voi citi comentariile de la acest articol, am citit deja destule azi, la alte postări pe tema vaccinului și chiar nu mai vreau să mă minunez.
Însă le pot spune celor care nu doresc să se vaccineze că au opțiunea de a nu o face.
E foarte simplu.