Dacă ai impresia că ești foarte deștept, că ai vaste cunoștințe din orice domeniu și emiți afirmații cu valoare de adevăr asupra noului vaccin, rupe-ți câteva minute și fă următorul experiment.

Într-o dimineață te trezești pe acest pământ singur. Nimic din ceea ce era cu o zi înainte nu mai există. Niciun alt om, nicio construcție, nicio mașină, nimic. Ești doar tu în pielea goală și natura, așa cum a fost ea la începuturi.
Ce vei ști să faci pentru a supraviețui? Că doar știi de toate.
Spre deosebire de omul primitiv, vei ști doar să faci focul și vei ști de importanța roții.
Focul îl vei face oricum destul de greu, iar roata și mai greu, ținând cont că nu vei avea nicio unealtă care te va ajuta să o confecționezi.
Cât de frustrant va fi să-ți aduci aminte de televizor, de smartphone, de mașini, motoare etc? Mai ales că gândurile astea te vor năpădi atunci când te vei gândi la o soluție pentru a-ți acoperi goliciunea și a scăpa astfel de frig.
Spre deosebire de omul primitiv, știi cum arată niște haine, dar nu prea știi de unde să începi pentru a-ți confecționa unele.
Probabil vei reuși să îți construiești un adăpost din crengi și frunze, dar cu siguranță nu va avea termopane.
Foamea te va împinge spre a deveni vegetarian, iar dacă te vei gândi la vânat, va fi foarte greu să confecționezi o armă.
Vei supraviețui probabil până la prima răceală. Sau poate sistemul tău imunitar o va învinge, dar te va doborî cu siguranță prima infecție, ca să nu mai zic de vreo fractură deschisă care te-ar face să mori în chinuri.
Din fericire, ce am scris mai sus e doar rodul unei imaginații, iar în zilele în care trăim, evoluția tehnologiei ne face viața mult mai ușoară.
Din păcate, gândirea unora nu a putut ține pasul cu evoluția tehnologiei, deși se bucură de ea din plin la tot pasul.