Joi, 13 februarie, 2020, în Brașov, postul local de televiziune Brașov Tv relatează că luptători ai Serviciului pentru Acținui Speciale Brașov au pătruns din greșeală într-o locuință din Brașov în care se aflau o mamă cu cei doi copii minori ai săi. În urma descinderii, unul dintre copii a avut nevoie de îngrijiri medicale, la fața locului fiind chemat un echipaj SMURD care a transportat minorul la Spitalul de Pediatrie. Celălalt minor s-a dus la școală, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Știrea este preluată de alte publicații locale, ajungând și în presa națională. La România Tv este prezentată știrea, pe fundal rulând imagini cu niște mascați lovind gălăgios și cu putere cu berbecul într-o ușă metalică, până reușesc să o pună la pământ, apoi intră în forță. Oricine a urmărit cu atenție, în cazul de la Brașov era vorba de o casă, iar în cel prezentat la tv era ușa unui apartament, acțiunea de acolo petrecându-se într-o cu totul altă speță, în alt oraș și cu mult timp în urmă, dar televiziunea nu a găsit potrivit să scrie măcar cu litere mici „imagini arhivă”.

Lumea se scandalizează rapid și oarecum pe bună dreptate, fiind ușor de sensibilzat și de revoltat un public care află că doi minori au avut parte de „șoc și groază” în urma unei descinderi greșite a mascaților.

Te gândești la o mamă cu cei doi copilași ai săi, dormind liniștiți și fiind treziți brutal de niște prostănaci care căutau de fapt altă adresă.

Apare imediat și reacția tatălui copiilor, domnul Andrei Kadas, consilier județean, președinte al comisiei de sănătate și protecție a copilului din Consiliul Județean Brașov, deținător al postului Brașov Tv, cel de la care a pornit știrea. Acesta se arată revoltat de modul în care au acționat mascații, relatând presei că mascații au mers la adresă „fără semnale acustice”, au pătruns în casă și au semănat panica.

Întrebat fiind dacă are vreo legătură cu cele două persoane căutate, acesta neagă, spunând chiar că nu știe cine locuiește lângă el. I se prezintă o fotografie cu unul dintre cei căutați, făcută în curtea casei fostei soții, casă despre care acesta spune că nu este a lui, ci a fiului său minor. Un fel de „fiul meu sunt eu”, deja celebra replică. În fața evidenței, acesta neagă în continuare și susține că poza nu e făcută în acea curte. Începe să se bâlbâie și, nemaiavând argumente, pleacă din fața reporterului repetând: „nu mai mințiți, nu mai mințiți!”.

Apar articole scrise de Libertatea din care reiese că Andrei Kadas a avut legături cu persoanele implicate în dosar, având în trecut, nu mai puțin de șase firme în care era asociat cu una dntre aceste persoane.

Un reporter Libertatea îl contactează și au următorul dialog:

-Bună seara, domnule Kadas, casa unde a avut loc descinderea vă aparține?

 – Nu. Nu a fost a mea niciodată.

-Dar a cui e?

– A copiilor mei.

 -Vorbim despre copii minori? A lor e casa?

– Da. Băiatul are 12 ani și fata 10.

-Și n-ați locuit în ea?

– Ba da. Până acum 4 ani. Atunci m-am separat, acum doi ani am divorțat.

-Deci ați locuit în casa copiilor care aveau pe atunci câți ani, 6-8?

– Da, noi aveam împutericire că erau sub tutela noastră, a mea și a soției. Dar ce se întâmplă acum? Poliția intră peste o femeie de 45 de kilograme, cu doi copii minori și ce legătură vreți să faceți?!

-Poliția îl căuta pe Cătălin Alexa. Îl cunoașteți?

– Da, îl știu și pe el și pe fratele lui, Emanuel, de mai multă vreme. Am avut și ceva firme împreună, un salon de înfrumusețare, dar nu mai avem nici o treabă de vreo zece ani.

-Câte firme ați avut împreună cu Emanoil Alexa, vă rugăm?

– Două.

-Noi am numărat 6 firme la Registrul Comerțului.

 – A, eu spuneam de cele active. Restul…

-Azi dimineață l-ați sunat pe Emanoil Alexa?

– Nu. Exclus.

-Sunteți sigur? Există martori că l-ați căutat la telefon în momentul descinderilor și nu v-a răspuns.

– Nu-mi amintesc. Nu cred. De ce să nu-mi fi răspuns?
Citeşte întreaga ştire: Surpriză în cazul mascaților care au intrat la adresa greșită: lider de clan urmărit internațional pozat în curtea unui consilier județean PNL din Brașov, partener în 6 firme cu interlopii!

Deci spune că nu mai are treabă cu un om de vreo zece ani, dar nu își mai amintește dacă l-a sunat sau nu în dimineața perchezițiilor. Credibil, nu?

Un fost reporter de la Brașov Tv este acum arestată în Statele Unite pentru infracțiuni informatice. Desigur, este doar o coinicdență, nu?

Aseară, domnul Andrei Kadas a postat pe contul personal de Facebook un text la adresa șefului Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, acuzându-l pe acesta de subordonare politică, folosind cuvinte precum „gunoi”, „slugoi”, „drăguțule” etc.

Cine mă urmărește de mai mult timp știe deja că am avut un clinci cu domnul chestor Flucuș în momentul în care și-a cerut scuze în numele instituției de la o jurnalistă.

Dacă aș fi fost lipsit de scrupule, acesta ar fi fost un moment prielnic să confirm cele spuse de domnul consilier pentru a lovi și eu în domnul chestor. Pentru că nu sunt, pot afirma cu două dintre lucrurile pentru care îl apreciez pe domnul Flucuș sunt că nu are vreo implicație politică, nu am cunoștință despre vreo intervenție de-ale domniei sale în favoarea sau defavoarea vreunui politician și că ocupă acel post în urma unui examen, ci nu în urma unei numiri politice. Faptul că a ajuns ca un politician, prieten cu interlopii brașoveni, să-i pună poza și să-l facă „gunoi” și „slugoi” îl poate face să simtă exact ce a simțit tânăra polițistă de la Brașov atunci când o jurnalistă a pus poză cu ea și a făcut-o troacă de porci. Dumnealui a găsit atunci de cuviință să-i ceară scuze jurnalistei și să o atenționeze pe polițistă. Să fie oare Karma?

Legat de intervenția mascaților, aceasta a fost una în care nu s-a spart nicio ușă, nu s-a zbierat, nimeni nu a fost culcat la pământ sau bruscat. Nici măcar atins. Copiilor li s-a vorbit în șoaptă, pe un ton amical și de liniștire, ba chiar li s-a spus să stea liniștiți că nu e nicio problemă. După mine, modul de pătrundere al colegilor, în acest caz, poate reprezenta un model de descindere într-un imobil în care se află și copii.

În cazul în care nu știați, la multe dintre perchezițiile la care mergem sunt și copii. Mai mult decât a vorbi frumos cu ei și de a-i liniști cât de mult putem, nu prea avem ce face. Unii se sperie, alții se uită la echipamentul nostru și ne pun întrebări devenind curioși, alții nici nu se trezesc din somn. Cert e că nimeni nu dorește să sperie niște copii și că reacțiile acestora sunt diferite de la caz la caz. Nu pot fi interzise perchezițiile la adresele unde se află și copii, în schimb se pot evita aceste percheziții chiar de către părinți prin respectarea legii și prin neasocierea cu lumea interlopă.

În legătură cu „greșeala” mascaților, am zis încă din prima zi că nu a fost nicio greșeală, adresa fiind exact cea de pe mandatul de percheziție eliberat de instanță.

Astăzi, duminică, 16 februarie, 2020, DIICOT a dat următorul comunicat:

La data de 13.02.2020, ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov împreună cu luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov au pus în executare un mandat de percheziție, pe raza municipiului Brașov, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că adresa la care s-a efectuat percheziția era greșită, precizăm că mandatul de percheziție a fost emis de către un judecator de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, constatându-se că la momentul efectuării percheziției persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil.
La data de 14.02.2020, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui număr de 3 inculpați, iar față de alți 2 inculpați a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Până la această oră, domnul minstru Vela nu a avut nicio reacție în legătură cu postarea colegului său de partid, iar pentru mine, momentan , între doamna Carmen Dan, care nu a avut nicio reacție la o postare denigratoare la adresa Poliției făcută de colega sa, doamna Olguța Vasilescu și domnul Vela, care încă nu spune nimic despre limbajul golănesc al unui coleg de-ai săi la adresa unui polițist, nu este nicio diferență. Dar încă aștept…