Oamenii s-au împărțit din nou, dacă nu erau deja, în două tabere. Cei care ies acum la proteste și cei care stau acasă. Cei care stau acasă spun despre cei care ies că sunt idioți, analfabeți, spuma societății. Așa să fie? Să vedem…

În primul rând, la orice protest ar avea loc, ar fi prezenți și imbecili care ar veni acolo doar ca să militeze și ei. Pentru ce? Nu contează. Pentru orice. Simt și ei că reprezintă ceva și că au o forță dată de democrație.
Pentru a demonstra asta, vă spun că mulți dintre cei pe care i-am văzut aseară la protest sau doar arătându-și susținerea față de proteste pe Facebook, au fost prezenți și la protestele „Colectiv”, „Roșia Montană” și chiar la OUG 13. Așadar, dacă acum îi faci pe acești oameni idioți, află că ai protestat alături de ei cu alte ocazii.

În plus, am observat că cei care protestează zilele astea au ceva in comun cu cei care nu protestează: au o totală lipsă de încredere în autoritățile statului. Pentru ei, orice le zice statul este o minciună, implicit această pandemie. Sunt sigur că mulți dintre ei au trecut deja prin boală, fiind acei norocoși asimptomatici sau cei cu simptomele unei simple răceli. Adicătelea, au văzut pe pielea lor ce înseamnă virusul. Un rahat de răceală care a trecut de la sine sau cu câteva medicamente prescrise prin telefon de un medic minune. Pe ăștia, trăind pe propria piele această boală și având mare deîncredere în autorități, nu-i mai poți face în veci să creadă că virusul te poate îmbolnăvi grav sau chiar letal. Chiar de le moare cineva apropiat, își vor căuta autoconfirmarea întrebând ce boli a mai avut răposatul. Și vor găsi rapid că a avut și hipertensiune, o veche boală la plămâni sau orice altceva care să le confirme că nu virusul i-a omorât. Exact cum majoritatea fumătorilor au avut un unchi, bunic sau vecin care a fumat până la 100 de ani și n-au avut nici pe dracu’. Se mint singuri pentru a le confirma faptul că fumatul nu dăunează.

Exact aceeași neîncredere în stat o au și cei care acum nu protestează, dar îi fac pe ceilalți tâmpiți. Nu zic că ar trebui ca cineva să aibă încredere oarbă în stat, ba chiar e bine să ai dubii, dar aceste dubii nu ar trebui să te facă să fii convins că ești mințit, ci doar să te determine să îți pui întrebări.
Cel mai bun exemplu pentru a arăta asta mi s-a ivit ieri, atunci când câteva persoane publice, cu pretenții de oameni deștepți, nu de „proști care protestează zilele asta în stradă”, au scris despre cei doi tineri care, după ce au fost bătuți și umiliți de niște polițiști de la Secția 16 acum șase luni, au murit subit, la diferență mică unul de celălalt. Coincidență? Se întrebau ei, menționând că nu vor să insinueze nimic, deși tocmai asta făcuseră, insinuaseră că au fost uciși de ceva asasini plătiți, pentru a acoperi urmele sau din răzbunare. Sau dracu’ știe pentru ce.

Oamenii s-au grăbit să comenteze „stat mafiot”, „grup infracțional organizat” etc.
Mulți dintre ei sunt oameni care-i înjură pe cei care nu cred în Covid, adică nu cred în același „stat mafiot” despre care chiar ei vorbesc.
Un om calculat, rațional, citește titlul ăsta „Cei doi tineri bătuți și torturați de polițiști, au murit la diferență de 3 săptămâni unul de celălalt.”
Firesc, primul gând care-ți vine în minte e că li s-a făcut felul. Dar după acest prim gând, trebuie să-ți pui niște întrebări, nu să crezi orbește că așa e, la fel ca cei care cred cu tărie că nu e niciun virus.

Primul tânăr a murit acum trei săptămâni. Familia lui chiar nu a zis nimic? Acum, cu atâtea canale de comunicare, cu o presă avidă după senzațional, chiar nu au putut ieși să facă publică târâșenia?
Ai fi aflat că tânărul suferea de cancer în ultimul stadiu, deci nu a murit deloc subit.

Al doilea tânăr era cunoscut drept consumator. Oare care este media de vârstă a consumatorilor de heroină sau de alte stupefiante? Că de vreun unchi, bunic, vecin care băga heroină și a trăit până la 100 de ani nu am auzit încă.
De altfel, ieri s-a făcut autopsia și analizele toxicologice și am fi putut aștepta rezultatele. Probabil, dacă acestea vor fi pozitive, vor fi în continuare cei care vor crede că cineva i le-a injectat. Niște purtători de uniforme i-au bătut pe doi tineri, unul chiar a urinat pe ei, iar apoi au fost probați și arestați. Mandatul de arestare nu se dă doar pe declarațiile părților vătămate, ci pe un cumul de probe rezonabile. De nu ar fi așa, am vedea numai arestați in baza supărării vreunui vecin care vrea să te vadă la bulău ca să nu-i mai iei locul de parcare. Așadar, moartea celor doi nu împiedică cu nimic cursul procesului penal al inculpaților.
Ba mai mult, niște polițiști care sunt probați că au bătut doi oameni, ar fi în stare să aibă la picioare un adevărat comando de anihilare?
Să fim serioși! Cred că mulți polițiști le-au dat unfriend de pe Fb de teamă să nu fie văzuți că sunt prieteni cu așa ceva. Cam asta ar putea fi maximul de reacție din partea unor colegi, nicidecum să se găsească careva să-i ajute și să organizeze un adevărat asasinat, iar asta fără să lase vreo urmă.

Concluzia e că lipsa de încredere în stat, pentru care cred că acesta însuși se face vinovat 100%, duce la astfel de manifestări.

Când ai voie pe litoral, dar nu la slujbă, când poți merge nestingherit la mol, dar nu la teatru, când nu e Covid până la ora 20, dar apare apoi, când parlamentari nu poartă masca sau sunt surprinși la terase ori chefuri, nu te aștepta ca oamenii să te asculte.

Eu nu sunt de acord cu aceste proteste, tocmai de aceea nu particip, dar nici nu mi se pare normal ca cei care s-au gândit acum câțiva ani să traverseze strada non stop pentru a bloca orașul să-i înjure pe cei care acum protestează blocând străzi.
Mie nu-mi rămâne decât să mă protejez de unul singur, cu mască, dezinfectanți și ferindu-mă de aglomerații, căci mi-e greu să cred că după aceste proteste la care mii de oameni se înghesuie fără măști nu va exploda numărul de cazuri. Și mă mai rog să nu am nevoie la spital în perioada următoare căci cred că se vor umple de acești inconștienți sau de rudele lor pe care le vor îmbolnăvi.
Și mă voi uita să văd cum va rezolva statul situația asta, căci capul face, capul trage. Iar asta e valabil și pentru protestatari, capul face, capul trage, doar că, din păcate, nu vor fi doar capetele lor.