După cum v-am povestit deja, ieri ne-am trezit cu un musafir la poartă, un berbecuț tare speriat și dezorientat. Deși am postat o poză cu el pe mai multe grupuri și la mine pe pagină, nimeni nu l-a revendicat, ceea ce m-a dus cu gândul că fusese furat și sărise din vreo remorcă. Ar fi fost culmea să apară hoțul și să-și revendice prada.

Tot ieri am sesizat și Poliția Animalelor, iar astăzi au venit la noi acasă niște polițiști de acolo însoțiți de un medic veterinar, probabil tot polițist și el, nu știu exact pentru că n-am fost acasă azi, însă Georgiana mi-a povestit că oamenii au fost foarte faini, chiar dacă i-au luat și o declarație.

Vetrerinarul nu a constatat doar că berbecuțul e de fapt oiță, dar și că alăptează. Polițiștii au chemat o doamnă de la un sanctuar care a luat oița spre îngrijirea ei până la adânci bătrâneți. Este vorba de sanctuarul Happy Tails de lângă Brașov căruia țin să-i mulțumesc.

Acum, seara, mi-a scris doamna de la sanctuar și mi-a spus că au sunat-o de la Poliție că a fost găsit proprietarul și mâine vor merge cu el să ia oița. Este un domn în vârstă, care are patru oițe și trei mieluți pe care le ține într-o grădină și vine zilnic la ele. Se pare că oița a fost alergată ieri de un câine și a fugit până la noi acasă, o distanță considerabilă.

Doamna de la sanctuar mi-a spus că e foarte probabil ca proprietarul să taie atât oița cât și mielul, acum că se apropie Paștele.

I-am zis Georgianei și mai că a început să plângă, așa că am făcut rost de numărul proprietarului și l-am sunat, cu intenția de a cumpăra atât oaia cât și mielul, urmând să ducem și mieluțul la sanctuar, pentru reîntregirea familiei.

Din fericire, omul nu are deloc de gând să le taie și nici să le vândă.

Mulțumiri doamnei Ana Maria Lavric de la Happy Tails, care acceptase propunerea mea de a-i duce acolo și mielul, în cazul în care l-ar fi așteptat proțapul, mulțumiri Poliției Animalelor pentru interesul dat.