Eram azi la sală când am primit un mesaj în privat cu un link către o postare. Cineva îmi zicea să citesc ce idee genială și să îi dau share pentru a ajunge la cât mai multă lume.
Postarea arăta modul în care doamna Kovesi poate ajunge 100% procuror șef european.
Mai exact, în postare era indicat linkul către profilul de Facebook al candidatului francez la șefia Parchetului European, iar oamenii erau îndemnați să-i trimită mesaj în privat și să-l roage să se retragă din cursă, astfel asugurându-i victoria doamnei Kovesi, dumneai rămânând astfel singurul candidat.
Ba chiar era postat și mesajul, gata tradus în franceză, trebuia doar luat copy-paste și trimis destinatarului.

Prima reacție, după ce am citit, a fost să îmi amintesc că îmu propusesem de mult timp să nu mai iau telefonul cu mine în sală.
Nu de alta, dar preferam să-mi antrenez corpul decât să citesc asemenea postări aberante.
Mă gândeam apoi ce o fi în mesageria acelui domn, câte mii de mesaje o fi primit și cum a reacționat. O fi zis, săracu’:

„Uite, mă, mă roagă Nelu din Pitești să mă retrag din cursă…
Ia uite că și Gicu de la Ploiești îmi zice că ar fi bine să fac loc, uite că și Nuțica din Brașov mă roagă frumos să nu mai candidez.”

Cred că acum e pus pe gânduri omul, e emoționat profund și nu știe ce să facă.
Mai ales că i-a scris unu’ să-i dea și lui o sută dojdă mii să-și ia țigări și-i dă el la salariu.

Și uite așa pot da unii cu mucii în fasole, făcând mai mult rău decât bine, cu idei d-ăstea năstrușnice. Data viitoare poate dăm mesaje portarului Suediei să ne lase și pe noi să dăm goluri. „Hai, bosulică, te faci și tu că scapi mingiuca aia!”

Și în final, deși asta cred că e cel mai important, nu cred nicio secundă că doamna Kovesi și-ar dori să câștige funcția asta în așa mod. Are prea multă onoare și demnitate ca să căștige prin abandon!