Mi-am stors creierii zilele astea, v-am citit comentariile și am ajuns la următoarea decizie, despre care eu consider că e cea mai bună.
Din banii donați le voi achita oamenilor chiria și întreținerea timp de trei luni, timp suficient pentru ca ei să își găsească de lucru (ambii părinți sunt apți de muncă) și să rămână în continuare acolo descurcându-se singuri. Asta doar dacă își doresc și dacă vor munci pentru a plăti chiria care este oricum mult sub prețul pieții.
Prin plata chiriei și a întreținerii pe o periodă de trei luni, consider că prima postare, cea în care am cerut donații pentru ca acei oamni să fie mutați din container, își atinge obiectivul. Adică am realizat ceea ce îmi propusesem, banii donați au fost folosiți exact pentru ceea ce au fost donați, chiar dacă eu speram că îi pot ajuta mult mai mult, fiind mult mai optimist. Dar, așa cum au scris mulți dintre voi, bine cu forța nu poți face.
În continuare, suma rămasă după ce voi achita chiria și întreținerea, o voi considera surplus, cazul pentru care a fost strânsă fiind soluționat, chiar dacă nu așa cum mi-aș fi dorit.
Mi-ați scris mulți că banii ar trebui donați către alte cazuri sau asociații, cele mai multe conentarii făcând referire la Casa Share, Dăruiește viața (doamnele care construiesc un spital), Magic Camp și Valeriu Nicolae.
Am vorbit cu Bogdan Tanasa, Oana Gheorghiu, Vlad Voiculescu și Valeriu Nicolae, pentru a le expune situația și a-i întreba dacă sunt de acord.
Valeriu Nicolae, un om extraordinar pe care l-am bătut la cap cu telefoanele încă de la începutul cazului și care m-a sunat să mă încurajeze dinainte să scriu public ce am făcut, mi-a spus că celelalte trei asociații nominalizate au mult mai mare nevoie de donații decât el, așa că nu dorește să apară în poll.
Voi face un poll cu cele trei asociații și îi voi ruga pe cei care au donat să voteze unde vor să meargă banii lor. Nu voi alege un „câștigător”, ci voi distribui suma procentual către fiecare dintre cele trei asociații, în funcție de numărul de voturi. Practic, prin votul vostru alegeți unde vă redirecționați banii pe care i-ați donat. Metoda nu e corectă 100% pentru că votul unuia care a donat o sumă mai mare va cântări la fel cu al altuia care a donat o sumă mai mică. În plus, mai mult ca sigur vor vota și persoane care nu au donat. Totuși, consider că e varianta cea mai aproape de corectitudine dintre toate luate în calcul.
Vor exista, probabil, oameni care au donat și care nu vor ca banii lor să ajungă la niciuna dintre cele trei asociații, din varii motive care nu mă privesc. E și normal să fie așa.
Celor care vor banii înapoi le voi pune la dispoziție o adresă de e-mail la care îi voi ruga să îmi scrie pentru a le returna banii in cont, exact atâția câți au donat.
O să revin diseară cu poll-ul și cu adresa de e-mail pe care am să vă rog să îmi scrieți doar în cazul în care doriți banii înapoi, pentru că oricum îmi va fi greu să gestionez toate mesajele.
Vă mulțumesc!