De ce ți-ai luat alpaca?

Asta e întrebarea pe care am auzit-o cel mai des în perioada asta. Nu puteți auzi tonul cu care mi se pune, dar încerc să-l descriu eu.

„De ce ți-ai luat alpaca, adică…ce îți dă?”
Ce poți trage de pe ea?
Ce beneficii materiale ai de la ea? Vinzi lâna? E bună carnea ei de mâncat? O tai de paște? Iei și o femelă ca să vinzi pui de alpaca apoi? Mănâncă mult? Merită?

Răspunsul e unul simplu: am luat o alpaca pentru că și-a dorit-o mult Georgiana, iar dacă bucuria pe care i-a adus-o Georgianei poate fi considerată un beneficiu material, atunci cam ăsta ar fi. Ba recunosc că și pe mine mă bucură prezența lui Pablo.

I-am mai auzit pe unii spunând că „a vrut să mai iasă cumva în evidență, altfel de ce nu și-a luat un câine sau un animal obișnuit?”

Le răspund acestor veritabili „gânditori” că am deja și câine, și două pisici. Tot ei, fiind atât de isteți, i-aș pune să se întrebe dacă până acum nu am primit o grămadă de invitații de la fel și fel de emisiuni de can-can care își doreau reportaje cu mine și alpaca.

În „goana mea după reclamă”, am acceptat o singură invitație, venită din partea unui centru de copii bolnavi de cancer, copii cărora prezența lui Pablo, pe care deja îl cunosc de pe net, le-ar aduce o mică bucurie în sufletele lor atât de chinuite.