M-am trezit într-o dimineată și, când am ieșit din căsuță l-am strigat pe Iancu. Era neobișnuit să nu mă aștepte să mă trezesc. Niciun răspuns. M-am dus să-l întreb pe Cairo dacă știe unde e Iancu și…nici el nu era acasă. Mi-am dat seama că sunt plecați undeva.
Spre seară au ajuns acasă cu Marian și l-am pus pe Iancu să-mi povestească unde au fost.
-Iancu, de ce nu mi-ai zis că pleci?
-Dal niți eu nu stiam că pec. Dolmeam si am auzit usa de la intlale. Ela încă întunelic. M-am dus lepede si am văzut că Malian îi punea deza zgalda lui Cailo. Mie mi-a zis că lămân acasă că peacă la dum lung si gleu. M-am dus după ei până la poaltă si când am vlut să ies si eu, Malian mi-a împins botul înapoi si a închis poalta. Apoi au pecat si am auzit când a polnit masina.
-Și cum de ai plecat și tu până la urmă?
-Am înțeput să pâng tale. Atât de tale am pâns că am tezit-o si pe Geolgiana. Ea l-a sunat pe Malian si i-a zis să se întoalcă să mă ia si pe mine că tezesc toți veținii. Si s-a întols si m-a luat si pe mine. A pus o pătulică pe bancheta din spate, dal a alunecat zos, asa că am stat dilect pe banchetă. Si pouase puțin, asa că aveam noloi pe lăbuțe.


Am mels cam o olă cu masina si am azuns lângă o pădule cu mai mulți oameni. Elau toți foalte mali si spoltivi.

Au zis că ulcăm pe Piatla Caiului pe un taseu puțin mai gleu si cobolâm pe unul mai usol. Malian zițea din când în când să mai fațem pauză că el e cu câinii si să ne mai odihnim. Dal eu cled că de fapt el nu plea mai putea. Pe dum ne-am întâlnit cu niste copii pe un platou si eu au stigat când ne-au văzut: uite-l pe Iancu!!! Ial țel neglu e Cailo. Nu stiu de unde au stiut cum de cheamă.


Până la ulmă am azuns sus la o cabană si acolo ela un câine enolm. Am clezut că o să ne pape si pe mine si pe Cailo, dal doal a lătat de două oli la noi.
-Și ce v-a zis?
-A zis să ne simțim ca acasă, dal să nu uităm că e casa lui.
Am băut apă, am păpat si apoi am cobolât pe un dum lung tale. Am ulcat în masină si am adolmit cu capul pe Cailo.


Când am azuns acasă, ne-am dat zos din masină si Malian s-a luat cu mâinile de cap si a zis că nu o să ne mai bage niciodată în masină. Dal eu cled că o să ne mai ia.
-Concluzia e că ți-a plăcut?
-Daaaa! Mai veau!