După ce am postat textul de aici, cineva care are o fundație mi-a povestit că la început, când încă era naiv și nu trecuse prin așa ceva, când solicita ajutor financiar, posta atât conturile fundației, cât și contul părinților copiilor bolnavi. Viața i-a arătat că greșise. Pentru a plăti operația unui copil, s-a uitat câți bani s-au adunat în contul fundației, apoi i-a sunat pe părinți.
-La voi câți bani s-au strâns?
-Aaaa…puuțiiin…câteva sute de lei.
-Am nevoie să-mi dați un extras de cont ca să calculez cât mai trebuie.
-Păi noi nu putem să vă dăm extras de cont.
După câteva zile de insistențe, părinții au fost de acord să îi dea extrasul de cont, dar au făcut o mențiune:
-Vedeți că acolo în extras vor apărea niște depuneri, cineva 1000 de euro, altcineva 2000 de euro. Și mai mulți care au depus cât au putut. În total vreo 10000 de euro. Pe aceia să nu-i calculați că cei care au depus sunt prieteni de-ai noștri si banii ăia ni i-au dat nouă.
decembrie 28, 2018 at 10:15 pm
Ideea e că trebuie să fii atent, nu este greu(ca persoană care vrea să facă o donație) să îți dai seama daca e pe bune sau nu.
Explicația: Un caz dintr-un oraș din Moldova: era nevoie de o sumă puțin peste 5000 de euro, dar au fost câteva semne că ceva nu este in regula: in campania de Facebook era pus semnul £, dar ei scriai că le trebuie euro, cunoșteam câteva persoane care făceau „reclama” la aceasta campanie și care ar fi putut cu ușurință sa acopere împreună întreaga suma, fundația care făcea colectarea de fonduri avea cel puțin două campanii online diferite, plus și contul bancar al fundației afișat separat, au făcut până și un mare spectacol unde au adunat formatii și artiști locali la o locație unde accesul nu este facil (cred că numai dacă marile cucoane binefăcătoare care au participat și prezentat cazul acolo, puneau doar banii de make-up,, haine și hairstyle la grămadă strângeau toți banii, dar au strâns sub 1000 de euro, să presupunem că nu au plătit sala, dar mă îndoiesc), nu reusisera sa strângă nici jumatate din suma după aproape o lună de zile, copilul era dus pt diferite tratamente la un spital particular care este mult sub sp. Sf. Maria din Iași care este de stat, deci gratuit etc. Multe semne de întrebare. Deci trebuie putina atenție deoarece în general persoanele lacome nu sunt atente la detalii.
decembrie 28, 2018 at 10:26 pm
E pacat ca 99% fintre cei care solicita astfel de donatii dau un renume prost restului de 1% care sunt corecti si recunoscatori