.
ION E POLIȚIST RUTIER!

1. Ion îl oprește pe Gigel. Gigel dă telefoane. Pe Ion îl doare la caschetă pe cine a sunat Gigel. Ion e corect și nici nu vrea să ajungă la parchet.

2. Ion îl legitimează pe Vasile. Vasile refuză. Ion îl conduce la sediu. Vasile se împotrivește și devine recalcitrant. Ion are spray și cătușe. Vasile scoate ranga. Ion are pistol. Ion nu ajunge pe targă la spital cu pistolul nefolosit la brâu. Ion nu e pămpălău și nu se teme că va fi cercetat. Viața lui Ion valorează mai mult decât teama de rapoarte.

3. Ion dirijează în intersecție. Ion ignoră înjurăturile și zâmbește. Chiar dacă zâmbește a prost, Ion nu e tâmp, Ion e inteligent.

4. Ion ia o sumă de bani pentru uniformă. Ion nu renunță la haine ca să rămână cu toată suma, el își ia și uniformă. Ion nu vrea să arate de parcă ar dormi în cutii.

5. Ion își ia uniformă. Ion vede că nu îi vine turnată și o duce la croitor s-o ajusteze. Ion nu vrea să-i stea pantalonii ca lui 50 Cent. Ion are respect de sine.

6. Ion patrulează cu girofarurile aprinse. Când ajunge la semafor, Ion le oprește.

7. Ion conduce mașina de poliție. Ion nu trece cu telefonul la ureche pe lângă un coleg care chiar în clipa aia sancționează un alt șofer tocmai pentru asta.

8. Ion patrulează cu viteză redusă pe o stradă îngustă sau cu marcaj continuu. În spatele lui Ion vine o mașină. Ion mărește viteza că știe că nu poate fi depășit. Ion are bun simț.

9. Ion ține cont de gravitatea faptei și de toate împrejurările în care aceasta s-a produs. Ion poate da și avertisment. Ion are discernământ.

10. Ion îl oprește pe Gigel și se duce să îi scrie proces-verbal. Când termină, Ion se duce la Gigel, ci nu îl cheamă pe Gigel la geamul mașinii de poliție. Ion nu e la piață.

11. Ion nu ia șpagă. Lui Ion îi place libertatea și știe că nu prea e bine să ajungi, ca fost polițist, la pușcărie. Ion își apără fundul, fără să fie nevoit să doarmă cu el la perete.

12. Ion citește ce a scris Marian aici și nu se supără pentru că nu se simte cu musca pe caschetă. Ion e polițist adevărat.

Fii ca Ion, fii polițist!