1. Ion nu îi arată semaforul roșu polițistului care îi face semn să intre în intersecție, Ion respectă semnalele polițistului.

2. Ion nu coboară din mașină când este oprit de un polițist, decât dacă i se solicită asta. Ion așteaptă în mașină până i se scrie procesul-verbal sau i se verifică actele.

3. Ion nu cere verificarea metrologică a aparatului radar și nu cere să i se arate filmarea. Ion știe că așa ceva se prezintă numai instanței. Dacă este nemulțumit, Ion face contestație.

4. Ion nu îi spune polițistului că îl va dezbrăca de uniformă; Ion e însurat și îi e fidel soției, nu vrea să vadă polițiști dezbrăcați.

5. Ion poartă centura corect, nu de formă. Ion nu vrea să dea cu nasul de parbriz.

6. Ion nu aruncă mucul de țigară pe geam. Ion are scrumieră. Sau Ion nu fumează.

7. Ion nu sună la 112 când e oprit de poliție ca să reclame că e „abuzat”. Ion știe că 112 e pentru urgențe și nu vrea să ia amendă că sună aiurea.

8. Ion nu vrea să scrie el mențiunile în procesul-verbal. Ion știe că polițistul le scrie.

9. Ion semnează procesul-verbal dacă vrea să primească o copie. Ion știe că a semna nu echivalează cu a recunoaște și că poate în continuare să conteste procesul-verbal.

10. Când Ion nu dorește să semneze procesul-verbal, nu îl amenință pe martorul asistent că îl va târî prin tribunale pentru că acesta semnează deși nu a văzut fapta. Ion știe să facă diferența între martor ocular și martor asistent.

11. Ion nu merge cu 30km/h in zona de 50 cand vede un radar. Ion merge regulamentar.

12. Ion nu doarme pe banda doi când banda unu e liberă.