Împreună cu Georgiana, am fost invitați astăzi la Poliția Brașov unde am fost audiați într-un caz deosebit de complex.
Dacă eu am pierdut numărul reclamațiilor pentru care am dat declarații, mi-a picat destul de greu să o văd în această postură pe soția mea.

În fapt, un băiat cu mult simț civic de prin Caraș-Severin a observat o fotografie pe pagina mea de Facebook în care apăream eu, cei doi câini ai mei și Pablo. De fapt doar Iancu este al meu, Cairo fiind al tatălui Georgianei.

Văzând că unul dintre câini nu este în lesă și nu are nici botniță, acest băiat s-a gândit să facă o reclamație „împotriva inculpatului Marian Godină” după cum a specificat. M-a făcut omul inculpat, mă mir că nu a scris direct condamnat.
Lăsând la o parte termenii juridici, am scris o declarație în care am relatat exact cele întâmplate.

Ca polițist care cunoaște tot felul de tertipuri sau ca vreun șmecheraș, aș fi putut scăpa de această reclamație în maxim un minut, timp în care să fi scris că poza e făcută anul trecut, la revedere, pa, presupusa faptă reclamată e prescrisă, o zi bună.
N-am făcut asta, la fel cum nu am contestat când am rămas fără permis pentru viteză.
Îmi place să îmi asum mereu greșelile pe care le fac și mi le-am asumat întotdeauna.

Revenind la speța cu bietul Cairo, am menționat că acesta este un ciobănesc german și că nu face parte din categoria raselor de câini periculoși, aceștia fiind nominalizați exact în lege.
Iancu este ciobănesc mioritic și nici el nu face parte din acea categorie.
Ba mai mult, Cairo e un câine foarte echilibrat și blând.
De Iancu ce să mai zic, când e ditamai câinele și il fugărește pisica prin curte.
Cu toate astea, se pare că ar exista un articol care ar spune că și ceilalți câini, care deși nu sunt considerați periculoși, trebuie să poarte botniță în locurile publice.

Eu am găsit mai multe variante ale OUG 55 și nu mai înțeleg care e cea în vigoare, dar am să caut și am să mă documentez exact.
Până acum eram convins că doar câinii din categoria celor periculoși sunt obligați să poarte botniță și încă nu sunt convins că nu e așa.
Străduța pe care e făcută fotografia duce spre pădure, locul unde scoatem câinii la joacă, și e foarte slab circulată.
În orice caz, dacă voi fi sancționat nu voi avea nimic de obiectat și imi voi asuma în totalitate greșeala.