Am primit câteva mesaje cu link către postarea domnului Radu Herjeu, dar nu i-am acordat importanță, în primul rând pentru că am ajuns imun la astfel de lucruri și în al doilea rând pentru că habar nu aveam cine e Radu Herjeu.

Zilele trecute, citind niște știri, i-am văzut acolo numele și mi-a atras atenția faptul că omul e membru CAN. Cum?? Nenea ăla, căruia îi era silă de mine și de proștii care mă urmăresc, e unul dintre cei care trebuie să apere dreptul la imagine? Adică eu dacă aș fi făcut o sesizare la CNA de câte ori am fost jignit la Antena 3 sau când am fost prezentat de către România Tv ca agent din rețeaua Soros, ar fi ajuns să fie soluționată de acest domn? Nu i s-ar fi făcut oare silă?

Am devenit curios și am intrat pe profilul și pagina dumnealui, acolo unde postează foarte des și unde se descrie așa: „Idealist, anacronic, om de cultura, jurnalist, scriitor, inadaptat, revoltat, independent, Om.”
„Nascut si crescut in Bucuresti, absolvent de scoli, manuitor amator de cuvant, am publicat 8 carti (4 de versuri, 2 de teatru, 1 despre manipularea in televiziune, 1 cu interviuri cu personalitati), lucrez printre imagini si creez iluzii in televiziune si radio, in timpul liber organizez tot felul de festivaluri de arte pentru liceeni, cred in „impreuna” si „comunicare”.

A ținut el să scrie că e „inadaptat”…am observat că treaba asta e des folosită de către cei care consideră că sunt niște oameni foarte deștepți într-o lume plină de proști și, vezi Doamne, ei sunt niște inadaptați. Cred că din același motiv a ținut să precizeze că e și revoltat. Nu înțelesesem de ce a simțit nevoia să specifice și că e om, cu majusculă. Abia după ce m-am uitat la fotografii am înțeles de ce. Da, mențiunea era necesară.

Citindu-i aleatoriu câteva postări, mi-am confirmat ceea ce bănuiam în legătură cu propria-i părere despre a sa inteligență. Rar are vreo postare și comentarii în care să nu apară cuvinte precum proști, ticăloși, scârbe. Paradoxal, pe fotografia de copertă pe care o are la profilul de Facebook stă scris ” STOP spreading hate”.

Am citit apoi postarea în care i s-a făcut silă de mine și de proștii care mă bagă în seamă, vreo 470 de mii, în timp ce domnia sa, absolvent de școli, mânuitor de cuvinte cu 8 cărți publicate dintre care una despre manipulare, e urmărit abia de 10 mii de persoane pe pagina sa unde, sub numele său, stă scris „persoană publică”. Explicația pentru acest fapt, în opinia domnului Herjeu, e aceea că nu inteligenții sunt mai mulți pe Facebook.

Uitându-mă la comentarii, am observat că tuturor celor care nu erau de acord cu el, le răspundea de sus, făcând referire la IQ. Aici, de exemplu, îi atrage atenția unui domn care nu era de acord cu el că îi scoboară nivelul de IQ de pe pagină, îi spune că e mai penibil decât mine și că are alergie la prostia agresivă.

Unui alt domn îi spune ironic „inteligentule” și îi spune să roage un copil de clasa a 3-a să-I explice ce a scris el. Din nou, omul vrea să scoată în evidență cum luptă el, inadaptatul, cu prostia agresivă.


Aici, copilul care ar trebui să-i traducă unui alt om ce a vrut el să scrie, de la clasa a 3-a ajuns la 5-6 ani. Din nou, dl Herjeu duce lupte grele cu prostia omenească.

Aici un alt comentariu, o altă persoană. Aceeași replică cu copilul de 5-6 ani. Sunt lămurit, nici nu mai citesc.

Da, omul ăsta trebuie să apere dreptul altora la imagine. Măcar am aflat de unde acele cearcăne proeminente. Alergia la prostie agresivă.

Mai grav e să ai alergie la prostie agresivă, să vezi că ți se deformează fața și să realizezi că ești cam singur prin zonă. Sper că nu e cazul la dl Herjeu, dumnealui doar e un inadaptat cu un IQ care îi ține sus pagina de Facebook, de aceea îl urmăresc atât de puțini oameni, pentru că geniile sunt puține.

Cu toate că, dacă mă întrebați pe mine, un om deștept va fi întotdeauna urmărit atât de oameni deștepți cât și de proști, în timp ce un om prost va fi urmărit numai de proști. Zic și eu…