O postare mai veche, în care nu am jignit pe nimeni, mi-a adus zeci de înjuraturi, insulte şi blesteme, unii considerând că nu am respect pentru bătrâni pentru că mi-am permis să îmi aduc aminte de „moşu'” sau „baba” care spărgeau mingile copiilor din fața blocului.

Paradoxal, majoritatea înjurăturilor au venit tocmai din partea unor persoane în vârstă, cele pe care eu sunt obligat să le respect, doar pentru că sunt bătrâni.

Nu contează că au îmbătrânit frumos sau urât, nu contează că bătrânețea le-a adus înțelepciunea sau că le-a adus în cap maşinării cu aparaturi de psihotronică de 7 sau 9 watzi, trebuie să îi respect pentru că sunt bătrâni.

Ce dacă încerci să îi explici ceva şi îți zice „du-te dracu'” sau îți aruncă un popular „arză-te-ar focu'”. E bătrân omul, trebuie respectat.

Ce dacă n-a realizat nimic bun la viața lui, e bătrân, respectă-l.

Să ne înțelegem: bătrâni ajungem cu toții, iar asta nu e vreun merit de-al nostru, ci se datorează doar simplului fapt că timpul trece.

Mi-e greu să cred că un tânăr prost și ticălos va deveni cu trecerea anilor un bătrânel simpatic, inteligent și înțelept.

PS: mulți gândesc la fel, dar dă bine în public să arăți că tu eşti ăla respectuos şi înțelegător.

Eu am să scriu mereu exact ce gândesc, fie că dă bine, fie că dă prost.
Măcar nu va trebui niciodată să țin minte ce am zis pentru a nu fi prins cu ipocrizia.