De câte ori plec cu mașina, pentru a ieși din cartierul în care locuiesc, ajung în intersecția din fotografie.

Pentru cei care nu sunt din Brașov, este vorba de o stradă cu trei benzi pe sens unic. După cum se vede foarte clar în imaginea capturată de pe Google Maps, banda din stânga este destinată virajului la stânga, banda din mijloc este pentru direcția înainte, iar banda din dreapta este pentru direcția înainte și la dreapta.

Intersecția este una semaforizată, existând semafor pentru virajul la stânga și pentru înainte, iar pentru virajul la dreapta este verde intermitent, adică permite trecerea, dar cu cedarea trecerii.

De cele mai multe ori merg înainte, așa că, atunci când traficul este redus, iar pe banda din mijloc nu sunt mai mult de 4-5 mașini, din bun simț, mă încadrez pe banda din mijloc, dar când e ditamai coloana, mă încadrez pe banda din dreapta și aștept apariția culorii verzi.

De altfel, banda din dreapta e destinată atât direcției înainte cât și virajului la dreapta tocmai pentru a nu se aglomera foarte mult banda din mijloc.

Și cum stau eu acolo așteptând culoarea verde, ce credeți că se întâmplă?

Ați ghicit! Vine în spatele meu melteanul care vrea să facă dreapta și, cum el are verde intermitent, se pune pe claxonat. La început un claxon scurt, cât să mă facă atent că nu m-am încadrat bine, iar apoi uită să mai ia mânuța de pe claxon.

Pe lângă faptul că a claxona în orașe e interzis, cu unele excepții, omul nu pricepe că banda aia e și pentru înainte și că verdele ăla intermitent e pus acolo ca să poți trece în caz că ești primul la semafor, nicidecum pentru a se înghesui toți ceilalți pe o singură bandă ca să treci tu.