Se dă următoarea situație ipotetică
Eu sunt un cetățean român care s-a vaccinat, având motivele mele, dar și pentru că așa mi-a spus mie Statul. Asta ne spune Statul, nu? Să ne vaccinăm ce e ok.

Tot eu, același cetățean model, am un job din care plătesc taxe și impozite aceluiași Stat. Le plătesc pentru a avea acces la sănătate, pompieri, poliție și multe alte servicii oferite de Stat.
Cu mine în casă locuiește o persoană bolnavă, care nu poate fi vaccinată. Din acest motiv, deși vaccinat, sunt foarte atent pe unde umblu, limitez cât pot de mult ieșirile și îmi iau toate măsurile de precauție.

Într-o seară, să spunem că am nevoie de Poliție, așa că sun la 112, iar în scurt timp apar doi polițiști. Polițiști care, aflați în timpul serviciului, cu acele însemne pe uniformă, sunt niște reprezentanți ai Statului ăluia care mă tot bate la cap să mă vaccinez.
Unul dintre cei doi polițiști nu e vaccinat. Nu s-a vaccinat, nu că ar avea ceva contraindicații, se presupune că e sănătos din moment ce e polițist. E și tânăr. Și intră polițistul la mine în casă, fiind infectat cu Covid, pe care l-a agățat și el destul de ușor de la un alt nevaccinat.
Și uite așa mă trezesc cu boala în casă, adusă tocmai de Stat.

Unde vreau să ajung de fapt? Să spun că un angajat care nu dorește să se vaccineze nu are ce căuta să lucreze la Stat. E doar părerea mea. Nici obligat să nu fie, dar nici acolo să nu poată lucra.
Mergi, tată, și muncește în pădure, unde nu ai contact cu oameni, mergi și lucrează unde vrei tu și fă ce vrei tu.

Dacă tu ești polițist, eu, ca simplu cetățean, sunt obligat să intru în contact cu tine, fără ca eu să-mi doresc asta. Mă poți opri în trafic, poți veni la mine în casă la vreo percheziție fără să te chem eu, înțelegi ce zic? Așa că mergi, băiete, undeva unde să intre în contact cu tine numai cei care își doresc asta!

Eu nu-mi doresc, dar sunt obligat să opresc la semnalul tău, sunt obligat să te primesc în casă dacă ai mandat, sunt obligat să stau de vorbă cu tine dacă mă oprești pe stradă chiar și când merg pe jos.
E valabil pentru toți cei care lucrează la stat și pot da exemple până mâine. E la fel cu medicii, profesorii, pompierii și toți ceilalți bugetari.
Nu-s de acord cu vaccinarea obligatorie, dar sunt de acord cu alegerea între vaccin și locul de muncă la stat.

P.S. cum intervine un polițist nevaccinat într-un local unde accesul se face doar în baza certificatului verde?