Dacă ești slab sau slabă și vrei să pui niște kilograme pe tine, logica spune că trebuie să mănânci mai multe calorii decât arzi. E simplu. Te pui pe mâncat și pe lenevit și te vei îngrășa vizibil.

Acum, dacă vei lua caloriile alea din dulciuri, junk food, sucuri și alte alimente nesănătoase, deși vei pune kilogramele alea pe tine, nu îți va plăcea ce vei vedea în oglindă, chiar dacă ți-ai atins obiectivul privind greutatea dorită.


Pentru a lua în greutate sănătos, masa musculară e cea care trebuie dezvoltată, așa că va fi destul de greu să ajungi la un surplus caloric venit doar din alimente sănătoase. Nu vei pune pe tine zece kilograme într-o lună, ci poate doar vreo patru-cinci kg pe an, dar vor fi de calitate și vei fi mulțumit.


La fel e și cu slăbitul. Înfometarea te va slăbi rapid, dar kilogramele pierdute vor fi din masa musculară, pe care corpul o va prefera de consumat în detrimentul grăsimii. Așadar, poți alege să slăbești un kilogram pe săptămână, iar la final să vezi că arăți chiar mai rău ca înainte sau poți alege să slăbești câte puțin, dar estetic și mai mult din grăsime decât din mușchi.


Cam la fel se întâmplă când ai o pagină de Facebook. O creștere masivă și rapidă a numărului de urmăritori s-ar putea să îți placă, dar vei observa apoi că puțini sunt de calitate și mulți sunt doar „lipide” care îți fac mai mult rău.
Degeaba ai mii de urmăritori, dacă postezi ceva și te ia durerea de cap când citești comentariile. Și aici nu mă refer la cele critice, care uneori sunt scrise f bine argumentat, de către oameni inteligenți care pot avea dreptate și te pot pune pe gânduri.
Mă refer la cei cărora le citești câte un comentariu și te întrebi apoi cum de știu oamenii ăia să mănânce singuri.

Când postez ceva, îmi place să stau apoi să citesc comentarii, mai ales că unele dintre ele sunt geniale, iar altele devin mult mai faine de citit decât postarea mea inițială. Dar ce te faci când „lipidele” astea te umplu cu comentarii și, în timp, îi fac pe cei care aveau ceva fain de spus să înceteze a mai comenta tocmai pentru a nu se trezi în discuție cu vreun „isteț”.
Ajungi astfel să observi cum o pagină faină, în care se dezbăteau lucruri cu argumente civilizate, amuzante și inteligente, se transformă într-un spațiu în care nevorbiți își dau parcă întâlnire pentru a-și etala inteligența într-un adevărat cor al imbecililor.
Aici e și vina mea pentru că nu am fost niciodată adeptul blocării persoanelor pe pagină. Am blocat foarte rar pe cineva și foarte greu, abia când depășeau o limită foarte lărgită, uneori nici atunci.

Voi ce părere aveți, poți păstra o masă musculară de calitate, neacoperită de strat adipos, fără să blochezi grăsimile?
Sau le lași să zburde în voie, în timp ce mușchii se atrofiază încet, încet, fiind acaparați de stratul gros slinos?
Eu când intru pe o pagină, o apreciez mai mult dacă văd că sunt acolo și comentarii împotriva autorului, e semn că omul e cu picioarele pe pământ și că nu vrea doar laude, dar ajung la concluzia că unii chiar ar merita blocați. Și aici mă refer la cei de la care chiar nu ai ce lua nimic bun .