Mi-a apărut în news feed o postare cu o doamnă care făcea istericale că nu poate merge românul la pelerinaj la Iași. Și am stat să mă uit, am zis că poate mai învăț ceva. A zis femeia că Iisus nu ne îndeamnă să fim proști, ci să fim blânzi, înțelegători, iubitori. Asta în timp ce dumneaei zbiera și făcea ca toate arătările.

M-am întrebat apoi cum de mi-a apărut așa ceva pe Facebook, deoarece nu prea mă împrietenesc cu oameni care distribuie astfel de lucruri. M-a întristat să văd că persoana care distribuise acest spectacol grotesc îmi intrase în lista de prieteni cu ceva timp în urmă, atunci când mă rugase să distribui un caz umanitar al unei persoane bolnave, lucru pe care l-am și făcut la acel moment.


Sunt convins că rugăciunea, fie ea făcută la o raclă cu oase, le poate face mult bine celor care cred cu tărie asta. Sunt sigur că le aduce alinare și cu atât mai convins sunt că, aflat într-o situație de cumpănă, ai încerca orice, inclusiv a merge până la Iași și a te târî în patru labe.
Că mai leșină unii la coadă sau chiar își găsesc sfârșitul pe acolo, o poți pune pe seama faptului că așa a vrut Dumnezeu sau poate chiar Sfânta din raclă i-a făcut chemare pe meleaguri mai bune.

Nu înțeleg totuși, de ce a apelat persoana la mine, implicit la alte mii de persoane, pentru a strânge suma de bani, adică pentru a se însănătoși omul, căci ăsta era obiectivul final, când pe vremea aia nu era nicio restricție. Se putea ruga la raclă până îi cădea suma de bani din cer sau până se ridica omul în picioare sănătos.
Probabil o fi făcut și asta, dar dându-și seama că nu prea e eficient, a apelat la varianta cu medici, tehnologie, știință, costuri. La acei medici care îi spun acum că nu-i ok să se aglomereze la raclă, că-i bai mare și pe care ea îi desconsideră acum.

Tanti, ai timp să mergi la raclă și la anul, dacă totul va fi bine! Până atunci, dacă ai credință, te poți ruga și din beci că Dumnezeu va înțelege.