De multe ori m-am întrebat dacă e bine sau nu să răspunzi unor acuzații mincinoase care ți se aduc în spațiul public. Uneori am răspuns, alteori am ales să le ignor, dar se pare că nici să le ignori prea mult nu e în regulă pentru capătă valoare de adevăr. Ba mai mult, atunci când se găsește câte un ins să arunce câte o minciună, mă trezesc în comentarii cu linkuri către video-uri sau articole publicate de respectivul ipochimen în care sunt întrebat cum răspund la asemenea acuzații. Chiar ieri am șters câteva astfel de comentarii, nu pentru că mă deranjau întrebările, ci pentru că unii chiar asta urmăresc, să le fie vizionate videoclipurile de cât mai mulți oameni. Asta chiar mi se pare aiurea, cineva să facă bani de pe urma unor minciuni la adresa mea și să facă asta chiar la mine pe pagină.
Așadar, am să lămuresc aici câteva dintre dilemele unora și sper să fie pentru ultima oară.

1. „Marian Godină nu a fost în stare să intre la Școala de Poliție.”
Real: După Bacalaureat, pe care l-am absolvit cu media 9.07, am dat examen la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, pe care am absolvit-o în decembrie 2006.

2. „Marian Godină a dat mâna cu șefii din MAI și, drept răsplată, a fost promovat de la Poliția Rutieră la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, pe un salariu mai mare. De la momentul mutării, acesta n-a mai comentat nimic la adresa doamnei Carmen Dan, ministrul de Interne la acea vreme.”

Real: Încă din anul 2010 făcusem un raport prin care solicitam transferul la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, dar la acel moment nu erau locuri disponibile. În plus, la momentul depunerii acelui raport, am avut și o discuție cu șeful SAS de atunci, discuție care m-a lăsat cu un gust amar (deși acum mi se pare foarte amuzantă) și care m-a făcut să îmi iasă din gânduri mutarea la SAS.

În 2018, datorită, sau mai bine zis din cauza notorietății, serviciul la Poliția Rutieră mă punea de multe ori în ipostaze jenante, atunci când opream câte un conducător auto, întâmplându-se destul de des ca acesta să-și dorească să facem o poză, lucru pe care nu-l refuzam pentru a nu părea arogant, dar care nici nu îmi făcea foarte mare plăcere ținând cont că eram la serviciu și de multe ori urma să sancționez persoana care își dorea poza. Mult mai jenante pentru mine erau momentele când un coleg oprea pe cineva, iar conducătorul auto venea să vorbească cu mine sau să facem o poză, asta în timp ce colegul meu rămânea cu actele în mână și se uita la noi. Sper să nu se interpreteze greșit ceea ce scriu, căci nu aș vrea ca cineva să înțeleagă că mă cred mare vedetă sau că sunt arogant, dar consider că acele ipostaze chiar erau nelalocul lor, mai ales față de colegii mei.
Uneori au exiatat situații în care unii conducători auto, după ce i-am sancționat, mi-au spus, sub formă de reproș, că mi-au cumpărat cartea. Și mai rău era când unii îmi spuneau asta înainte de a-i sancționa, punându-mă într-o postură destul de neconfortabilă.
În aceste condiții, m-am gândit mult dacă nu ar trebui să fac o schimbare, așa că am revenit la gândul din 2010 și am făcut din nou un raport, deși eram foarte îndoit. L-am făcut totuși, gândindu-mă că oricum nu vor fi locuri sau nu mi se va aproba. Într-un fel, chiar speram asta, deoarece în momentul în care am aflat că raportul mi s-a aprobat, am ieșit din clădirea Poliției și, până la locul unde aveam mașina parcată m-am chinuit să-mi stăpânesc lacrimile. Se încheiau pentru mine 12 ani petrecuți la Poliția Rutieră și realizam că nu voi mai purta acea uniformă. Mă întrebam dacă nu cumva făcusem o gafă.

Legat de salariu, acesta este fix la fel ca la rutieră, nici mai mic și nici mai mare, sunt încadrat pe aceeași funcție, deci nu a fost nicio promovare și nici vreo mărire de salariu, așa cum spun unii fără să aibă habar.
Despre doamna ministru Carmen Dan, am scris și am criticat-o de fiecare dată când am considerat că era cazul. Iar cazuri au tot fost. Mi-e greu să cred că unul care citește niște minciuni scrise de un obsedat nu se sinchisește să facă un minim de verificări cu propriul creier. Toate articolele mele sunt încă pe Facebook sau pe blog, pot fi găsite de oricine.
Dacă tot am adus vorba de doamna Carmen Dan, cea despre care am scris probabil cele mai multe articole, chiar și după mutarea la SAS, trebuie să spun că, spre deosebire de alții care au urmat-o, această femeie nu mi-a zis niciodată nimic, nici personal și nici prin intermediul altor persoane și nimeni nu și-a permis să facă vreun fel de presiune la adresa mea, atunci când scriam ceva despre dumneaei. Și am criticat-o în termeni destul de duri uneori.
Se pare că unii bărbați sunt mai sensibili la critici și au impresia greșită că ministerul le aparține și că pot face absolut ce vor. Sau că mă mai sperii eu de „mesajele” lor.

3. „Marian Godină a devenit „vuvuzeaua” greilor din MAI și e folosit ca PR.

Dacă ați fi un „greu” din MAI, ați angaja ca PR pe unul care distribuie articolele doamnei Emilia Șercan, cea care le creează coșmaruri? 🤣🤣

Într-un articol viitor voi explica mai pe larg și cum stă treaba cu admiterea la Academia de Poliție.