Sunt abonat la foarte puține site-uri, dar, cu toate astea, primesc între douăzeci și treizeci de e-mail-uri pe zi.
Cornel, Ciprian, Sasa, Joanna, Iuliu, Mirela, Eugen, Călin și Alexandra sunt doar câțiva dintre cei care îmi trimit e-mail-uri zilnic.

Sunt reclame de care nu știu cum să mai scap. Pe cât sunt de deranjante, pe atât sunt de idioate. De fapt cred că d-aia sunt deranjante.
Auzi la Cornel. Nici tu bună ziua, nici tu salut, el mă întreabă direct: „Godină, te strâng papucii din cauza degetelor strâmbe de la picioare? Am acum soluția pentru a-ți îndrepta degetele!”

Prima oară când mi-am văzut acolo numele, urmat de „te strâng”, m-am gândit că băiatul ăsta, Cornel, e vreunul de l-am deranjat și mă amenință întrebându-mă dacă mă strâng măselele, mai ales că era urmat de un e-mail care începea cu „Godină, te mănâncă pielea?”. Am citit apoi și continuarea ăstuia „Godină, te mănâncă pielea după duș?”

Apoi am citit tot și m-am gândit că or fi oameni pe care-i deranjează că au degetele strâmbe și că, din cauza asta, poate că-i strâng papucii. Pe înălțime probabil. Dar, mă, Cornele, dacă omul poartă 42 cu degete strâmbe, păi dacă tu i le îndrepți, scapă el de strânsoarea pe înălțime, dar tu realizezi că apoi, având degetele drepte, va purta 44 și va trebui să-și schimbe toți papucii? Că de nu, îl vor strânge pe lungime.

Mirela mă întreabă fix așa: „Te-ai plictisit să nu vezi nimic în curte? Ia-ți acum lampa cu leduri solare!” Mirela nu întreabă dacă mă deranjează întunericul sau dacă e enervant să nu vezi pe unde mergi, ea mă întreabă dacă m-am plictisit.

Ce să zic, chiar stăteam într-o noapte singur prin curte, în fund pe un taburet și cu mâinile la spate, ca la grădiniță. Și stăteam eu așa de vreo două ore acolo în beznă când am avut o revelație: bă, ce m-am plictisit. Ia să-mi cumpăr eu o lampă cu leduri solare, să mă distreze. Sigur nu am să mă mai plictisesc.

Joanna mă întreabă: „Vrei să sperii spărgătorii?” Ooo, da, de când îmi doresc asta. Ce poate fi mai fain decât să sperii spărgătorii? Uneori stau noaptea după un colț și aștept spărgătorii. Îmi si imaginez cum intră un spărgător în casă și eu, ieșind rapid de la loc dosit, bau, fraiere! Pleacă spărgătorul căcat pe el de spaimă de la mine din casă.

Iuliu mă întreabă: „Iei foc în camera de bloc? Încearcă noua perdea cu ceață!”
Recunosc că habar nu am cum e perdeaua cu ceață și că stau la casă, dar, oricât de eficientă ar fi, serios că mai întâi aș încerca să ies din camera aia și să sun la pompieri.