Cred că încă sunt membru în câteva grupuri de iubitori de animale. Cred, nu sunt sigur.
Dar știu precis că eram membru al unui astfel de grup chiar înainte de a-l primi pe Iancu, câinele meu ciobănesc mioritic, zis și puiul de câine. De fapt e puiul de câine zis și Iancu, pentru că „pui de câine” i se zice mult mai des la noi în curte.

După cum spuneam, înainte de a-l primi pe Iancu, am dat într-o seară peste o postare cu un câine lovit de o mașină, în apropiere de Brașov.
Câinele fusese luat de o fată, chiar cea care postase fotografii cu el însoțite de un apel către oamenii de bine care ar dori să doneze bani sau să-l adopte pe bietul câine.
Banii erau necesari unei operații, deoarece câinele, după cum se vedea în poze, avea un ochi ieșit din orbită și era rănit destul de grav.
I-am arătat pozele și Georgianei și i-am spus că ar fi fain să-i aducem un prieten lui Cairo. (care pe atunci era singur)
Ea a fost de acord, mai ales că e și ea foarte miloasă, iar pozele cu acel cățel chiar îți rupeau sufletul. Zis și făcut, mă apuc de-i scriu fetei, o salut, după care îi zic că vreau eu acel câine și că poate șterge postarea pentru că vom plăti noi operația și tot ce va mai fi necesar pentru cățel ca să se pună pe picioare. Așteptam cu nerăbdare reacția de fericire a fetei că a găsit atât de repede ajutor pentru câine.

Dar ce să vezi…lucrurile nu prea au stat așa. Mi-a zis că încă nu știe dacă nu cumva câinele e al cuiva, că e treabă complicată și că am de așteptat ample verificări. Și că oricum, dacă îl iau, trebuie să-i trimit regulat poze cu el.
No bun, trimit și poze. Pot lua câinele sau nu?
„Păi stați așa, mai întâi să vedem cum trece de operație și să stabilim al cui e.”
Deci la o postare în care se căutau bani pentru donații sau o persoană care să adopte un câine, eu am răspuns, iar discuția a ajuns într-o direcție în care fătuca aia încerca să ma convingă să nu adopt câinele, dându-mi tot felul de argumente împotriva lui.

Am înțeles apoi ce voia ea de fapt. Voia bani. Iar apoi am aprofundat puțin tema asta, m-am mai uitat peste postări și am înțeles că ăsta e un mod de viață pentru unii. Dacă românii nu prea donează, străinii pică mai ușor, iubitorii ăștia de animale postând pe diverse grupuri din străinătate.
Ei formează tot felul de grupuri, iar dacă te iei de ei, așa cum fac eu acum și la fel cum am făcut atunci, când am comentat la postare că de fapt fata vrea doar banii din donații, nu și să dea câinele, sar toți pe tine, ca niște adevărate haite.
La fel cum au făcut când au văzut postarea lui Petrică despre Iancu și la fel cum vor face și acum. 🤣