Domnule primar,
Am onoarea să raportez următoarele:
Încă de la primul clip pe care l-am văzut pe pagina dumneavoastră, m-am gândit că cel care v-a dat ideea unei astfel de promovări e genial. Sau dacă e ideea dumneavoastră, vă felicit. Nu, nu sunt ironic acum.

Acele clipuri prind foarte bine publicului dumneavoastră, acelor oameni cărora nu li se pare nimic deplasat că vorbiți cu „bă”, că aruncați cu telefoane și roabe la gunoi, că-i certați pe subalterni prin stația de emisie-recepție, în fața camerelor de filmat. Sunt oameni care consideră că doar așa se poate face treabă. Eu nu cred asta.
Acele clipuri mi se par penibile și în același timp amuzante, de aceea le și urmăresc când le privesc. Dar nu despre mine e vorba aici, părerea mea nu contează deloc, atâta timp cât nu locuiesc acolo și viața mea nu e afectată cu nimic de activitatea dumneavoastră de primar.
Important e cum vă percep locuitorii Sectorului 5, nu Godină din Brașov.

Dacă tot ați urmărit clipul meu de pe Youtube, o parodie ușurică făcută pentru amuzament, am arătat acolo o doamnă care vă lăuda activitatea și am spus că nu cred nicio clipă că acea scenă ar fi fost regizată și chiar cred că doamna vă mulțumea sincer. Așadar, dacă aveam alte interese, nu aș fi pus acea scenă acolo. De altfel, dacă aveam ceva cu dumneavoastră, clipurile alea de pe Facebook erau ultimele lucruri de care m-aș fi legat.

Am făcut acel video strict pentru amuzament și chiar credeam că veți râde când îl veți vedea, nu că aș fi filmat pentru a vă amuza pe dumneavoastră, ci pentru că nu am bănuit că îl veți lua atât de personal. Nici că sunteți supărăcios nu bănuiam.
În schimb, v-ați simțit oarecum lezat și ați simțit nevoia de a-mi răspunde, lucru pe care eu, în locul dumneavoastră, nu l-aș fi făcut sau, dacă tot o făceam, o făceam în avantajul meu, frumos și elegant.

Aici îmi permit să vă dau niște sfaturi de PR. Reclama negativă e tot reclamă, iar dacă știi puțin cum s-o întorci, un clip în care ești pus într-o lumină proastă poate deveni un clip de promovare.
L-ați fi putut ignora sau, eventual, dacă tot voiați să spuneți ceva, puteați spune că ați râs vizionându-l. Asta ar fi făcut să par eu penibil, iar dumneavoastră un om matur, civilizat, calculat și deștept.
Ați ales să scrieți ditai textul care să atragă sute de comentarii în care oamenii care vă plac mă înjură și mă fac în toate felurile, iar cei care nu vă plac să se convingă că bine fac. Adică n-ați rezolvat nimic. Mi-ați spus că sunt ahtiat după like-uri. Ciudat să vină asta din partea unuia care nu iese din birou fără camere după el. Iar eu fac like-urile din timpul meu liber, nu din timpul serviciului. Nu e nimeni plătit din bani publici să mă filmeze pe la acțiuni, iar apoi să postez acele video-uri. Ar fi o problemă să se întâmple așa.

Era o șansă de a arăta că oamenii care nu vă plac se pot înșela, dar ați ratat-o.
În legătură cu zecile de pagini cu femei dezbrăcate pe care le urmăreați, chiar nici mie nu mi se pare ceva foarte deplasat, ci mai degrabă amuzant. Pe mine m-a amuzat.
Nu înțeleg însă de ce le-ați șters a doua zi, dacă tot spuneți că vă asumați asta. Înseamnă că și dumneavoastră vi s-a părut că ceva nu-i în regulă.

Vă mulțumesc că mi-ați citit cartea, ați dat-o așa, oarecum sentimental. Eu nu vă plac ca om, chiar dacă mi-ați citit cartea, la fel cum nici pe mine nu mă plac foarte mulți oameni. Dar, după cum spuneam, părerea mea e mult prea puțin importantă, iar cei care trebuie să vă placă sunt cei ale căror vieți le aveți în grijă.
În rest, sănătate multă și putere de muncă!
Și nu, nu vă doresc răul, așa cum ați menționat. Până la urmă, cine a zis că-i rău la pușcărie?