Una dintre regulile de mânuire a armamentului spune să tratezi orice armă ca și când ar fi încărcată.
Făcând o analogie, cred că e momentul să tratăm orice persoană ca și când ar purta virusul.
Dacă ai ști despre cineva că are covid, precis ai păstra distanța față de el, nu ai da mâna cu el, nu l-ai îmbrățișa și ai purta mască.
Eu, unul, așa voi face, deoarece observ că bazându-te pe protecția venită din partea celorlalți, ai mari șanse să te îmbolnăvești.

Sunt în continuare o grămadă care încă nu cred că acest virus există sau dacă există, îl consideră o simplă răceală, asta pentru că știu ei pe cineva care a avut și nu a manifestat niciun simptom, ori a tușit puțin și a avut febră.
Cam la fel cum fiecare fumător a avut vreun unchi sau cunoaște vreun moș care a trăit peste 90 de ani deși fuma Mărășești încă din clasa a patra. Ba chiar avea plămânii curați când a murit.
„Mie nu mi se poate întâmpla” este iarăși o sintagmă pe care o avem cu toții în minte până în momentul în care ni se întâmplă.

Mă număram, până de curând, printre cei care cunoșteau personal doar cazuri de oameni care au luat virusul și au fost asimptomatici sau au avut simptome ușoare, asta probabil și datorită faptului că am mulți cunoscuți tineri, sportivi și fără alte boli.
De la o vreme cunosc tot mai mulți care se îmbolnăvesc și din ce în ce mai apropiați de cercul meu de cunoștințe, iar unii au simptome grave, chiar dacă nu au alte boli.
Protejați-vă, oameni buni, așa cum puteți, pentru că lucrurile se vor complica cu spitalele pline.

Tratați orice persoană ca și când ar avea virusul și purtați-vă față de ceilalți ca și când voi ați avea virusul.
Nu mai ascultați persoanele care apar cu tot felul de conspirații, ele nu urmăresc altceva decât să capete notorietate pe seama credulilor.
Nu ajungeți să vă schimbați părerea abia când veți afla pe propria piele că de fapt nu era nicio conspirație!