Ce s-a întâmplat zilele trecute cu cei doi înfometați aleși ai poporului reprezintă pentru mine punerea exactă în scenă a ceea ce se întâmplă zilnic, nu doar într-o shaormerie, ci în întreaga țară.
Există mulți Mustafa care înțeleg să respecte regulile și recomandările specialiștilor. Între ei sunt oameni care se tem de virus, care iau în serios riscurile acestei boli sau, după cum se exprimă unii, „cred în Covid”, dar și alții care, deși nu cred în existența virusului, poartă mască și respectă toate celelalte reguli.
Deci da, e opțiunea ta „să nu crezi în Covid”, dar să respecți niște reguli nu mai reprezintă o opțiune, pentru că deja intri pe terenul meu și mă afectezi pe mine, prostul care crede în existența acestui virus și pe care îl poți îmbolnăvi. Dacă de prostia ta mă pot feri ușor și mă lasă rece, mi-e mai greu să scap de particulele tale de salivă strănutată în aer, flegmată pe trotuar ori tușită pe vreo clanță.
Da, și eu am opțiunea să te consider imbecil. Tu poți crede ca totul e o invenție, că nu e niciun virus, că e o simplă răceală etc. Eu cred că, în fața atâtor evidențe, ești incredibil de prost.
Revenind la cei doi parlamentari, uitându-ne doar la trupurile butucănoase și dezordonate, pofticioase de mâncăruri hipercalorice la ore târzii din noapte, ne putem da seama că din moment ce nu-s în stare să aibă grijă nici măcar de sănătatea lor, că puțin le pasă că au nevoie de cravată de doi metri ca să le înconjoare grumazul stratificat, nu ne putem aștepta să se îngrijească de sănătatea altora.
Ei, la fel ca alți români, că doar tot alți români i-au ales, și pe ei îi reprezintă cu mândrie, sunt cei deștepți cărora nu le plac regulile, iar, când li se atrage atenția, reacționează ca dulăul Samson din celebra fabulă.
Ca ăștia doi sunt mulți, iar în lipsa vechilor „abuzuri” ale poliției, cazurile de îmbolnăviri se vor înmulți. La fel ca proștii.