A apărut de ceva timp un Corado Catani de România.
Un adevărat luptător contra mafiei, un veritabil justițiar.
„Mor cu ei de gât”, „Nu mă las”, „Nu mai pot” sunt doar câteva dintre strigătele de luptă ale puternicului justițiar. Strigăte la care „românii minunați”, după cum acesta îi numește pe cei care au timp să-l creadă, îi răspund cu mii de comentarii și distribuiri, dar și cu like-uri, după cum sunt îndemnați de însuși luptătorul.

Pentru că, nu-i așa, cum poate fi învinsă mafia dacă nu prin like-uri pe Facebook?
Degeaba muncesc cei mai buni anchetatori români la acest caz, dacă nu primesc like-uri pe Facebook.


Am fost reticent încă de la început privitor la acest personaj prezent non-stop de la o televiziune la alta. E de ajuns să arunci o privire asupra postărilor dumnealui și să îți faci o idee. Trebuie doar să nu lași emoțiile tragediei să îți afecteze rațiunea.
Mie mi s-a părut cel puțin deplasat să anunți pe Facebook moartea nepoatei și, ca să îți arăți tristețea, să te folosești de niște emoticoane care plâng.


Într-o altă postare, unchiul îndurerat, aruncă publicului o poză neclară cu o hârtie scrisă în italiană și cere ajutorul acelorași români minunați, rugând ca un cunoscător de limba italiană să-i traducă ce scrie acolo.
M-am întrebat cum de un astfel de luptător, cu atâtea conexiuni, căruia i se dă raportul direct de către ministru, cumva s-a împotmolit în a găsi un cunoscut care să știe italiană și căruia să-i arate acel document pentru a i-l traduce.
M-am întrebat și de ce nu o fi pus o poză clară, dacă tot nu o fi găsit pe nimeni să-l ajute, fără să apeleze la Facebook. Răspunsul e simplu, dacă poza era clară, traducerea îi apărea în primul comentariu și se încheia tam-tamul. Fotografiia fiind neclară, românii minunați au distribuit-o de peste o mie de ori, în speranța că va ajunge până la urmă la cineva care, pe lângă că va ști limba italiană, va avea și o privire de șoim, astfel încât să poată descifra acei purici.


Nu am putut să îmi satisfac curiozitatea de a verifica dacă Alexandra, cât a fost în viață, i-a dat vreodată un like unchiului iubitor și grijuliu.
Puteți verifica singuri și veți afla.
În final, pot spune că o poză venită din partea unchiului îndurerat, în care să apară alături de Alexandra când era în viață, mie, unuia, mi-ar mai alina sufletul.